Široké rezance so šafranovým krémom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do nádoby nalejeme víno a varíme, kým sa vyvarí polovica obsahu. Na druhej panvici z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime vodou, rozšľaháme a vlejem do nádoby s vínom.
  2. Pridáme šafran, ktorý predtým ešte vo vrecúšku podrvíme valčekom, aby bola omáčka sýtožltá. Pridáme soľ, korenie, smotanu, spolu prevaríme a môžeme podávať.
  3. Do hrnca s vriacou vodou dáme variť rezance, hotové v sitku prepláchneme pod tečúcou vodou. Na panvici na olivovom oleji do zlatista orestujeme na pásiky nakrájanú cuketu, a pridáme nakrájanú brokolicu a zelenú fazuľku.
  4. Zalejem šafranovým krémom a premiešame s cestovinou, alebo omáčku nalejem na cestoviny.