Foto: svedka
Kolaciky su velmi syte,typicke svedske :) Jedia sa raz do roka-den pred 40-dnovym postom :)
porcií
na 225 °C
Suroviny
75 g |
|
2 dcl |
|
1/2 kocky |
|
stipka |
|
1/2 ČL |
|
na potretie |
|
celé |
|
7 dcl |
|
1 bal. |
|
Na mandľovú plnku: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
0,5 dcl |
|
na posypanie |
|
3 dcl |
|
Postup
-
1
Maslo si roztopime,zmiesame s mliekom (37stupnov) a pridame pol kocky drozdia.Pridame cukor,sol,kardamon,vajce 6dcl muky.Premiesime a nechame odpocivat 30 minut,zakryte utierkou.Po uplynuti doby pridame zvysnu muku spolu s praskom do peciva a vymiesime.Vytvarujeme si gulky,vyslo mi asi 10 vacsich.Poukladame na plech vystlany papierom na pecenie a nechame odpocivat opat zakryte utierkou 20 minut.Nakoniec potrieme vajickom a pecieme vo vyhriatej rure 10 minut pri teplote 225stupnov.
-
2
Pripravime si mandelmassu-mandlovu plnku.Mandle zmiesame s praskovym a krystalovym cukrom spolu s 0,5 smotany,mozte pridat aj viac-podla potreby.Aby nebola zmes prilis tekuta :)
- 3
Buchty si prekrojime.
- 4
Natrieme asi 1pl mandlovej zmesi a dolozime kopcom slahacky :) Poprasime praskovym cukrom.Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
A ja neviem, či sa mám tešiť, či smútiť. Dožičím mu život v krajine, kde asi veci lepšie než tu, na druhej strane ma bolí srdce, že sa budeme lúčiť.
aj zdarma skoly pre imigrantov :)