Sekaná podľa Laciho Hornáčka
Autor receptu: mariana33
Aj tento recept som odkukala na TV Paprika....varil ho tam slovenský kuchár Laci Hornáček...sekaná je jednoduchá a pritom chutná...
8 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu si nakrájame a podusíme na masti. Žemle namočíme do mlieka, cesnak rozotrieme.
Mäso, vajcia, namočené žemle, cesnak, podusenú cibuľu, petr.vňať, majoránku zmiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ok je potrebné, tak pridáme strúhanku. Pre ešte lepšiu chuť môžme pridať nastrúhaný syr.
Zo zmesi vytvarujem bochník, dáme ho do vymasteného pekáča, potrieme masťou a posypeme strúhankou. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme na 180st. asi 45min.
Pred dopečením odokryjeme.