Segedínsky guláš

Autor receptu: ivana

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou, soľou, bobkovým listom, čiernym korením a rascou. Na spodok súdka ukladám chren, kôrku chleba a pár bobúľ hrozna, preto ju už počas varenia nedochucujem.
  2. Do hrnca dáme kyslú kapustu a zalejeme vodou, aby bola 2 cm nad kapustou. Pridáme kožku zo slaniny alebo bôčika a varíme asi 1 až 1 a pol hodiny.
  3. Do druhého hrnca dáme 2 lyžice bravčovej masti, pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú popražíme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso a popražíme kým nezhnedne. Posolíme a podlejeme 1 dcl vody a do mäkka udusíme.
  4. Z kapusty odlejeme nadbytočnú vodu (kapusta musí vyčnievať). Mäso zmiešame s 1 lyžičkou sladkej papriky, pridáme ho do kapusty, premiešame a varíme 15 minút.
  5. Do hlbokého taniera si nastrúhame dva zemiaky, pridáme 1/2 dcl vody a 2 lyžice hladkej múky. Premiešame, pridáme do kapusty a za občasného miešania varíme 5 minút. Podávame s knedľou.