Segedín z údeného kurčaťa
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na časti rozohriateho tuku, zaprášime paprikou, pridáme
rascu a zalejeme vodou. Do pripraveného základu vložíme údené kuracie stehná, ktoré varíme do mäkka.
V polovici dusenia k mäsu pridáme opláchnutú, nakrájanú, vyžmýkanú kyslú kapustu, zamiešame a spolu
s mäsom dusíme do konca.
- Uvarené údené kuracie stehná vyberieme a na zvyšnej časti tuku pripravíme z hladkej múky zápražku, ktorou zahustíme kapustu. Necháme 30 minút prevariť a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením.
- Podľa vlastného uváženia do hotového guláša zamiešame kyslú pochúťkovú smotanu alebo pridáme kyslú smotanu priamo na porciu. Podávame s karlovarskou knedľou.
|