Segedín z údeného kurčaťa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na časti rozohriateho tuku, zaprášime paprikou, pridáme rascu a zalejeme vodou. Do pripraveného základu vložíme údené kuracie stehná, ktoré varíme do mäkka. V polovici dusenia k mäsu pridáme opláchnutú, nakrájanú, vyžmýkanú kyslú kapustu, zamiešame a spolu s mäsom dusíme do konca.
  2. Uvarené údené kuracie stehná vyberieme a na zvyšnej časti tuku pripravíme z hladkej múky zápražku, ktorou zahustíme kapustu. Necháme 30 minút prevariť a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením.
  3. Podľa vlastného uváženia do hotového guláša zamiešame kyslú pochúťkovú smotanu alebo pridáme kyslú smotanu priamo na porciu. Podávame s karlovarskou knedľou.