Segedín od Tinci
Autor receptu: tinca
Stará klasika, ktorá vždy pochutí.
5-6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové pliecko si pokrájame na úhľadné kocky a očistíme cibuľu a cesnak, ktoré tiež pokrájame na kocky. Na oleji si orestujeme cibuľu do sklovita, potom pridáme cesnak, papriku mletú a údenú, mäso, rascu a paprikovú pastu. Táto nemusí byť, ale ja mám rada mierne pikant, tak dávam. Mäso osolíme a restujeme kým sa nezatiahne. Podlejeme vodou cca 2,5 dcl a udusíme takmer do mäkka. Ja som robila v tlakovom hrnci 1/2 hodinu.
- Kým sa nám robí mäso pripravíme si v smotane zátrepku. Keď je mäso mäkké, pridáme do kuchty kapustu a bobkový list, varíme ešte 10 minút na stupni zelenina.
- Chcem vám poradiť výbornú kapustu s vínom, ktorú dostať v Lidli /cena cca 1 euro/. Tu je na obr.
- Je chuťovo výborná, krásne na drobno nakrájaná, bez hlúbov, proste lepšiu nepoznám, okrem teda doma naloženej. A takto vyzerá po otvorení.
- Do mäsovo-kapustového základu vylejeme šľahačkovú zátrepku, prevaríme a dochutíme cukrom. Kyslá je akurát. Ja pridávam pol na pol hnedý cukor a kryštál, môže byť len kryštál. Mne chutí so sľahačkovou smotanou, ale môžete si dať ako ste zvyknutí.
- Naparíme si knedľu, ja už ináč nerobím len v mikrovlnke, v mikroténovom sáčku na 3 stupni 1 minútu.
- Tak teda "Dobrú chuť!"