Segedín od Tinci

Autor receptu: tinca

Stará klasika, ktorá vždy pochutí.

5-6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové pliecko si pokrájame na úhľadné kocky a očistíme cibuľu a cesnak, ktoré tiež pokrájame na kocky. Na oleji si orestujeme cibuľu do sklovita, potom pridáme cesnak, papriku mletú a údenú, mäso, rascu a paprikovú pastu. Táto nemusí byť, ale ja mám rada mierne pikant, tak dávam. Mäso osolíme a restujeme kým sa nezatiahne. Podlejeme vodou cca 2,5 dcl a udusíme takmer do mäkka. Ja som robila v tlakovom hrnci 1/2 hodinu.
  2. Kým sa nám robí mäso pripravíme si v smotane zátrepku. Keď je mäso mäkké, pridáme do kuchty kapustu a bobkový list, varíme ešte 10 minút na stupni zelenina.
  3. Chcem vám poradiť výbornú kapustu s vínom, ktorú dostať v Lidli /cena cca 1 euro/. Tu je na obr.
  4. Je chuťovo výborná, krásne na drobno nakrájaná, bez hlúbov, proste lepšiu nepoznám, okrem teda doma naloženej. A takto vyzerá po otvorení.
  5. Do mäsovo-kapustového základu vylejeme šľahačkovú zátrepku, prevaríme a dochutíme cukrom. Kyslá je akurát. Ja pridávam pol na pol hnedý cukor a kryštál, môže byť len kryštál. Mne chutí so sľahačkovou smotanou, ale môžete si dať ako ste zvyknutí.
  6. Naparíme si knedľu, ja už ináč nerobím len v mikrovlnke, v mikroténovom sáčku na 3 stupni 1 minútu.
  7. Tak teda "Dobrú chuť!"