Krevety

Scampi Buzara alebo krevety Buzara

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krevety umyjeme dôkladne pod studenou tečúcou vodou. Ostrým nožom narežeme prednú alebo zadnú časť, aby sa po uvarení ľahšie otvárali. Ak sú predvarené, sú už narezané a nemusíme ich umývať.
  2. Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a pridáme omáčku Trieste. Doma si ju pripravíme tak, že zmiešame nasekaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a trochu olivového oleja. Omáčku orestujeme, pridáme krevety.
  3. Podlejeme vínom a citrónovou šťavou. Pridáme vývar a všetko spolu dusíme, kým sa víno úplne neodparí.
  4. Pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Prikryté varíme na miernom ohni ďalších 10 až 15 minút. Podávame s cestovinou alebo s ryžou.