Krevety
Scampi Buzara alebo krevety Buzara
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Krevety umyjeme dôkladne pod studenou tečúcou vodou. Ostrým nožom narežeme prednú alebo zadnú časť, aby sa po uvarení ľahšie otvárali. Ak sú predvarené, sú už narezané a nemusíme ich umývať.
- Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a pridáme omáčku Trieste. Doma si ju pripravíme tak, že zmiešame nasekaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a trochu olivového oleja.
Omáčku orestujeme, pridáme krevety.
- Podlejeme vínom a citrónovou šťavou. Pridáme vývar a všetko spolu dusíme, kým sa víno úplne neodparí.
- Pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Prikryté varíme na miernom ohni ďalších 10 až 15 minút. Podávame s cestovinou alebo s ryžou.
|