Šatôčky z kysnutého cesta s tvarohovo-čokoládovou náplňou

stacy77777 - fotkastacy77777, 23. apríla 2012

Rada pracujem s kysnutým cestom,väčšinou je ale polemika náplň.Tento krát som vyskúšala kombináciu tvarohu z nasekanou horkou čokoládou.

25
porcií
80 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

600 gr
5 lyžíc
0,5 lyžičky
1 ks celé
125 gr
50 gr
400 ml vlažné
PLNKA:
500 gr
150 gr
2 lyžice
1 balík sušené
1 ks
2 ks na potretie
2 lyžičky vlažná




Postup

  1. 1

    Z trošky cukru,kvasníc a vlažného mlieka si prichystáme kvások. Keď vykysne pridáme do múčnej zmesi-múka,palmarin, cukor,soľ, vajce,mlieko a zamiesime cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

    Šatôčky z kysnutého cesta s tvarohovo-čokoládovou náplňou - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tvarohovo-čokoládovú náplň. Čokoládu nasekáme nožom na maličké kúsky,primiešame do tvarohu spolu s cukrom,hrozienkami a vanilkou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a dáme náplň.

    Šatôčky z kysnutého cesta s tvarohovo-čokoládovou náplňou - obrázok 2
  3. 3

    Rohy cesta zlepíme naprieč a urobíme šatôčky. Potrieme žĺtkom rozmiešaným s vlažnou vodou.

    Šatôčky z kysnutého cesta s tvarohovo-čokoládovou náplňou - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 50stupňov asi 5minút, pridáme teplotu na 120 stupňov na 10minút, potom dopekáme do zlatista na 170stupňoch.

    Šatôčky z kysnutého cesta s tvarohovo-čokoládovou náplňou - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

margaretka28
Tak tvaroh a čokoláda,to je naozaj super, kysnuté robievam často,vždy miesim 1 kg múky(vždy si spomeniem na moju babku, tá vždy vravievala, že musela napiecť za korýtko) a tvaroh s čokoládou som ešte neskúšala,tak najbližšie budú podľa teba.
afataga
ako malovane :-) prosim ta vysvetli mi jednu vec, akoto, ze mas cesto take akuratne? lebo ja ked dam na 0,5 kg muky 250 ml mlieka, tak ho mam strasne riedke a ty mas toho mlieka este viac, skusala som muku aj hladku aj zmes s polohrubou, tak uz davam len 2 dl mlieka
stacy77777
afataga-mliečko je aj na zaliatie kvásku aj do cesta,neviem,ako si zvyknutá,ja miesim kysnuté cesto starosvetsky-rukou,tak zbytok aj na namáčanie počas miesenia. Nie je cesto tuhé,keď dáš iba 2dcl ? ja robím redšie troška.
afataga
ja davam vymiesit do pekarnicky, naposledy som chcela robit vianocku a bolo take riedke, ze bol radsej mazanec :-) lebo sa mi nedalo tvarovat, mozno je rozdiel ci sa miesi rucne alebo v pekarnicke aj tak dakujem za odpoved
katarina1959
Vyzerajú fantasticky a určite sú veľmi chutné, ukladám recept a určite upečiem, aj keď pochybujem že moje budú takéto krásne.
babkamt
Šatôčky vyzerajú lákavo. Robievam len tvarohové. Tvoja plnka je zaujímavá. Nabudúce spravím aj s čokoládou. Tú mám rada.
stacy77777
afataga-aj ja som vždy chcela mať pekárničku,ale keďže nás bolo doma 7,varievam aj pre rodičov,vždy som od toho akosi upustila. Ale možno sa dočkám na "staré kolená". Teraz akurát pečiem chlebík od MARGARETKY28,množstvo je naozaj pre našu veľkú rodinu,dúfam,že sa mi podarí
margaretka28
@stacy77777 ,držím palce na ten chlieb,potom daj vedieť,ako sa podaril,mimochodom pekárničku nevlastním z rovnakých dôvodov ako ty,nás je doma 6 a myslím,že taký veľký chlieb sa tam neupečie,aj ked je to super vec,ale my máme veľkú spotrebu a napokon ja som s tým z rúry spokojná.
garanco
Krásne koláčiky, obrázok mi pripomenul moju mamu aj svokru. Ale tá plnka "Tvaroh a čokoláda" nemajú chybu!
( @stacy , s tou pekárničkou si počkaj na šesťdesiatkovú oslavu, iste ju dostaneš od detí -ako som dostala ja- len im to tak niekedy nenápadne pripomeň...)
marienka44
@Stacy77777 ,do tvarohu netreba pridat aspon zltko, ked nie cele vajicko? Tvaroh bez vajicka sa pocas pecenia vsaje do cesta. Ja mam take skusenosti. :-) Recept ukladam a vyskusam-
stacy77777
marienka - nie,nedávala som žĺtok, s tou čokoládou to držalo pekne,inak keď robím z čistého tvarohu,dávam aj ja vajíčko buď celé alebo len žĺtok,podľa množstva tvarohu
cica2
sú ako maľované, krásne sa ti vydarili :-))
evelinaf6
mňam, práve som ich upiekla aj s plnkou mäkký tvaroh s nastrúhanou čokoládou,,,,,, môže byť, :) zakladám a nech sa Ti darí zas niečo vymyslieť :)
renatka
šatočky upečené,s čokoladou je to super napad,su vynikajuce...vdaka za receptik...mnám...:-)