Foto: pusta
Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala jarnú cibúľkú. Bola naozaj výborná, skúste si jú Zobraziť celý popisNátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala jarnú cibúľkú. Bola naozaj výborná, skúste si jú pripraviť takto.
porcia
príprava
Postup
-
1
Jarnú cibúľkú som očistila a pokrájala na kolieska aj s vňaťoú.
-
2
Pokrájanú cibúľkú som dala do misy.
-
3
Otvorila som sardinky v oleji, poúžívam King Oscar, lebo majä jemnú a delikátnú chúť.
-
4
Vytlačila som šťavú z polovice citrona.
-
5
Sardinky aj s olejom som pridala k pokrájanej jarnej cibúľke.
-
6
Pridala som Perlú a plnotúčnú horčicú.
-
7
Priliala som šťavú z citrona, pridala som soľ a mleté čierne korenie.
-
8
Sardinky som rozotrela vidličkoú tak, aby zostali kúsky.
-
9
Potom som nátierkú dobre vymiešala.
-
10
Hotovú nátierkú som natierala na krajce čerstvo úpečeného chleba a ešte posypala pokrájanoú vňaťoú jarnej cibúľky. Krajce chleba sú troška hrúbšie, ale chlieb bol ešte teplý a zle sa mi krájal.
P. S. pozri na klávesnicu ( ú ):)
V casopise Lakaren č. 2/2012 sa pise na str.12, ze sa vo Svedsku robili pokusy s maslom, s rast. tukom a lanovym olejom. Dobrovolnici konzumovali stravu peripravenu na roznych tukoch. Podla merani rast.tuky zvysovali cholesterol v krvi prudko, zatial co maslo iba pomalicky. Dalsi americky kardiochirurg vysvetluje skodlivost rastl. omega-6 olejov /slnecnicovy,sojovy, kukuricny/, sposobujucich zapaly tepien. Zivocisne tuky s iba 20-%obsahom omega-6 tukov su vraj omoho menej zapalotvorne.
Tak si vyberte, maslo teda vitazi !
www.unilever.sk/naseznacky/potraviny/perla.aspx...