Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 18. apríla 2012
Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept)
Foto: pusta

Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala jarnú cibúľkú. Bola naozaj výborná, skúste si jú Zobraziť celý popisNátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala jarnú cibúľkú. Bola naozaj výborná, skúste si jú pripraviť takto.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1 zväzok
200 g, Perla
1 -2 PL
 podľa chuti
podľa chúti
z 1/2 citrona




Postup

  1. 1

    Jarnú cibúľkú som očistila a pokrájala na kolieska aj s vňaťoú.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájanú cibúľkú som dala do misy.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Otvorila som sardinky v oleji, poúžívam King Oscar, lebo majä jemnú a delikátnú chúť.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytlačila som šťavú z polovice citrona.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sardinky aj s olejom som pridala k pokrájanej jarnej cibúľke.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som Perlú a plnotúčnú horčicú.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priliala som šťavú z citrona, pridala som soľ a mleté čierne korenie.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sardinky som rozotrela vidličkoú tak, aby zostali kúsky.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som nátierkú dobre vymiešala.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovú nátierkú som natierala na krajce čerstvo úpečeného chleba a ešte posypala pokrájanoú vňaťoú jarnej cibúľky. Krajce chleba sú troška hrúbšie, ale chlieb bol ešte teplý a zle sa mi krájal.

    Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mucko1
Mňam až mi slinka nabehla. Určite vyskúšam ... :)
helca103
dávno som nerobila,ďakujem za pripomenutie..... hned by som si dala
evas13
Takto aj nám chutí pomazánka, žiadne iné prísady nie sú zapotreby. :)
soncya
Tak takáto mňamka ma vždy poteší, máme doma taký zvyk, že každú nedeľu na raňajky( ale ozaj každú) doma konzumujeme ryby, či už nátierky, alebo len tak na chlebík, najradšej mám tuniaka a potom slede v paradajkovej omáčke... výborné!!! :)
izabella929
túto n átierku robievam aj ja , je skvelá..) máš ju peknú a nepochybne a vynikajúcu.-)
korbacik
@pusta , ja ju robím už dobrých 20 rokov - ešte som bola slobodná -, a je naozaj vynikajúca, pridávam ešte kečup a horčicu.
P. S. pozri na klávesnicu ( ú ):)
astheart
Místo pomazánkového tuku dávám kostku tvarohu a je to super!
marienka44
Ja tiez robim z tuniaka, ale pouzijem maslo.
V casopise Lakaren č. 2/2012 sa pise na str.12, ze sa vo Svedsku robili pokusy s maslom, s rast. tukom a lanovym olejom. Dobrovolnici konzumovali stravu peripravenu na roznych tukoch. Podla merani rast.tuky zvysovali cholesterol v krvi prudko, zatial co maslo iba pomalicky. Dalsi americky kardiochirurg vysvetluje skodlivost rastl. omega-6 olejov /slnecnicovy,sojovy, kukuricny/, sposobujucich zapaly tepien. Zivocisne tuky s iba 20-%obsahom omega-6 tukov su vraj omoho menej zapalotvorne.
Tak si vyberte, maslo teda vitazi !
margaretka28
Aj u nás idú pomazánky vo veľkom,ale ja dávam obyčajné maslo,lebo s rastlinným sa mi to vždy seklo,ani to rastlinné už nekupujem.Lepšie je obyčajné.
sympatak
Len by som sa chcel opytať - čo je to rastlinny tuk Perla? Skutocne neviem... :o/
redakcia
Komentár od @pusta : @sympatak , Perla je v podstate nátierkové maslo, ktoré je vyrobené z rastlinných olejov, neobsahuje cholesterol, je obohatené vitamínmi. používa sa všade tam, kde sa bežne používa klasické maslo alebo masť, je ľahko roztierateľná, pripravujú sa z nej rôzne nátierky, natiera sa ako podklad na chlieb a pečivo, ktoré sa konzumuje samotné alebo rôzne obložené - napr. syrmi, salámami či zeleninou a iným. V potravinách , v Bille, Tescu a iných hypermarketoch dostať viac druhov Perly, je vhodná pre diabetikov, diéty redukčné a diéty s obmedzovaním tuku.
 www.unilever.sk/naseznacky/potraviny/perla.aspx...