Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto
obyčajnej cibúle pridala jarnú cibúľkú. Bola naozaj výborná, skúste si jú pripraviť takto.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Jarnú cibúľkú som očistila a pokrájala na kolieska aj s vňaťoú.
- Pokrájanú cibúľkú som dala do misy.
- Otvorila som sardinky v oleji, poúžívam King Oscar, lebo majä jemnú a delikátnú chúť.
- Vytlačila som šťavú z polovice citrona.
- Sardinky aj s olejom som pridala k pokrájanej jarnej cibúľke.
- Pridala som Perlú a plnotúčnú horčicú.
- Priliala som šťavú z citrona, pridala som soľ a mleté čierne korenie.
- Sardinky som rozotrela vidličkoú tak, aby zostali kúsky.
- Potom som nátierkú dobre vymiešala.
- Hotovú nátierkú som natierala na krajce čerstvo úpečeného chleba a ešte posypala pokrájanoú vňaťoú jarnej cibúľky. Krajce chleba sú troška hrúbšie, ale chlieb bol ešte teplý a zle sa mi krájal.