Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala jarnú cibúľkú. Bola naozaj výborná, skúste si jú pripraviť takto.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jarnú cibúľkú som očistila a pokrájala na kolieska aj s vňaťoú.
  2. Pokrájanú cibúľkú som dala do misy.
  3. Otvorila som sardinky v oleji, poúžívam King Oscar, lebo majä jemnú a delikátnú chúť.
  4. Vytlačila som šťavú z polovice citrona.
  5. Sardinky aj s olejom som pridala k pokrájanej jarnej cibúľke.
  6. Pridala som Perlú a plnotúčnú horčicú.
  7. Priliala som šťavú z citrona, pridala som soľ a mleté čierne korenie.
  8. Sardinky som rozotrela vidličkoú tak, aby zostali kúsky.
  9. Potom som nátierkú dobre vymiešala.
  10. Hotovú nátierkú som natierala na krajce čerstvo úpečeného chleba a ešte posypala pokrájanoú vňaťoú jarnej cibúľky. Krajce chleba sú troška hrúbšie, ale chlieb bol ešte teplý a zle sa mi krájal.