Sankvikové rezy

janocka84 - fotkajanocka84, 14. decembra 2011
Sankvikové rezy
Foto: janocka84

No proste mňam :D

Suroviny

Cesto:
9 ks
20 dkg
20 dkg
1 ks
Plnka:
0,5 l
1 ks
1 ks
15 dkg
25 dkg
Poleva:
20-30 dkg
2 PL
2 PL teplá
1 ks
Poleva na cesto:
0,5 fľaše
rovnako ako sunquick




Postup

  1. 1

    Cesto - Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme preosiaty cukor, žĺtka a múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti a upečieme piškóty na mastnom papieri. (Upečú sa rýchlo)

    Sankvikové rezy - obrázok 1
  2. 2

    Plnka - So surovín urobíme puding. - Väčšiu časť mlieka privedieme do varu a pridáme cukor a vanilkový cukor. Vo zvyšku mlieka rozmiešame zlatý klas. (Namiesto neho môže byť aj maizena - 3 PL.) Vlejeme to do mlieka a miešame kým nezhustne.

    Sankvikové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Potom puding odstavíme a vmiešame maslo. Puding necháme vychladnúť, aby sa na piškóte neroztekal.

    Sankvikové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Na spodný piškót nalejeme polovicu pudingu a rovnomerne rozotrieme. Naň položíme druhý piškót. Potom si pripravíme polevu na cesto - zmiešame pol fľaše sunquicku s rovnakým množstvom vody. Touto zmesou rovnomerne polejeme druhý piškót.

    Sankvikové rezy - obrázok 4
  5. 5

    Na to dáme druhú polovicu krému a prikryjeme posledným plátom piškótu.

    Sankvikové rezy - obrázok 5
  6. 6

    Poleva - Z bielka vyšľaháme tuhý sneh a doň pridáme cukor, sunquick a vodu a poriadne vymiešame. Polevu vylejeme na vrchný piškót a necháme ztuhnúť.

    Sankvikové rezy - obrázok 6
  7. 7

    Je dobré nechať koláč stuhnúť aj dva dni aby sa lepšie krájal. Krájame na malé obdĺžničky.

    Sankvikové rezy - obrázok 7

Diskusia k receptu

bejgi
jeeej tak sunquick som už dávno nevidela, aj u nás sa pečie so sunquick polevou, ale ide tam iba voda a solamil a potom je to ako želél, fajnový koláčik, ukladám do KK.
3sandra3
je to super koláčik, ešte som nepiekla z tohto sanquikového sirupu ,,, takže isto vyskúšam,,, ale ma zaujíma, ten puding má byť taký redší?
janocka84
@3sandra3 - ten puding je taký polohustý, ale keď tam primiešaš maslo a necháš vychladnúť, tak sa bude pekne natierať a nevytečie.
evanaaa
Celkom peknodobrý koláčik, páči sa mi, len ten Sanquick je trochu drahý, ale dal by sa obetovať. Čo sa týka toho pudingu, dala by som len 4 dc mlieka, na husté krémy sa dáva menej ako na klasický puding, vidím, že je redší. @bejgi , Sanquick majú, videla som ho teraz v Bille ale iste sa nájde aj inde.
bejgi
evanaaa,ďakujem už som našla Sanquick v Metre a je teda dosť drahý :-(
janocka84
@evanaaa no veru, nikdy mi nenapadlo ubrať trochu mlieka :D Nabudúce skúsim. No sunquick veru nie je lacný, ale keď zachutí koláčik, môžete upiecť z jednej fľaše ešte druhý :D:D:D Inak odporúčam nemeniť príchuť - pomarančový je top 1
tinca
sunquick vyrábal náš n.podnik L.Mikuláš asi ho aj doteraz robí a veru cena nebola nízka, ale bol dobrý aj ako džúsik po riedení a vtedy som aj tieto rezy robila. Máš ich vydarené:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia