Foto: guzmania
V chladničke som mala šampiňóny a bryndzu, ktorej končila záručná doba tak som sa rozhodla naplniť bryndzovou zmesou šampiňóny a dať ich zapiecť ...:) Zobraziť celý popisV chladničke som mala šampiňóny a bryndzu, ktorej končila záručná doba tak som sa rozhodla naplniť bryndzovou zmesou šampiňóny a dať ich zapiecť ...:)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zo šampiňónov zrežeme nožičky a vyberieme vnútro.
-
2
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky pokrájané vybraté časti zo šampiňónov, osolíme a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
-
3
Po vychladnutí pridáme nastrúhaný zemiak, bryndzu, soľ, mleté čierne korenie a žĺtok ( môžte pridať aj čerstvú petržlenovú vňať, alebo kôpor )
-
4
Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny. Poukladáme ich na vymastený plech ( alebo papier na pečenie) dáme na vrch kocku masla a dáme zapiecť na 20 min do vyhriatej rúry.
-
5
Podávame teplé s pečivom. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu