Šampiňóny s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: guzmania

V chladničke som mala šampiňóny a bryndzu, ktorej končila záručná doba tak som sa rozhodla naplniť bryndzovou zmesou šampiňóny a dať ich zapiecť ...:)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Zo šampiňónov zrežeme nožičky a vyberieme vnútro.
  2. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky pokrájané vybraté časti zo šampiňónov, osolíme a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí pridáme nastrúhaný zemiak, bryndzu, soľ, mleté čierne korenie a žĺtok ( môžte pridať aj čerstvú petržlenovú vňať, alebo kôpor )
  4. Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny. Poukladáme ich na vymastený plech ( alebo papier na pečenie) dáme na vrch kocku masla a dáme zapiecť na 20 min do vyhriatej rúry.
  5. Podávame teplé s pečivom. Dobrú chuť :)