Šampiňóny s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: guzmania
V chladničke som mala šampiňóny a bryndzu, ktorej končila záručná doba tak som sa rozhodla naplniť bryndzovou zmesou šampiňóny a dať ich zapiecť ...:)
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Zo šampiňónov zrežeme nožičky a vyberieme vnútro.
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky pokrájané vybraté časti zo šampiňónov, osolíme a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí pridáme nastrúhaný zemiak, bryndzu, soľ, mleté čierne korenie a žĺtok ( môžte pridať aj čerstvú petržlenovú vňať, alebo kôpor )
- Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny. Poukladáme ich na vymastený plech ( alebo papier na pečenie) dáme na vrch kocku masla a dáme zapiecť na 20 min do vyhriatej rúry.
- Podávame teplé s pečivom. Dobrú chuť :)