Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Včera sme mali na večeru šampiňóny na cibuľke s vajíčkami a čerstvým pečivom, ale viem si to predstaviť aj ako rýchly a chutný obed. Jednoduché, rýchle a dobré. Podávala som s hlávkovým šalátom s citronovou zálievkou.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky.
  2. Šampiňóny som pokrájala na plátky. Ja šampiňóny nelúpem, lebo práve v ich kožke je najciac chuti, len ich poutieram vlhkou papierovou utierkou.
  3. Cibuľku som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita.
  4. Pridala som šampiňóny, ktoré som tiež orestovala, kým sa odparila prebytočná tekutina. Osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  5. Pridala som vajcia rozšľahané so soľou a nechala som ich za stáleho miešania trocgha stuhnúť, ako praženicu redšej konzistencie.
  6. Podávala som teplé s hlávkovým šalátom s citrónovou zálievkou.
  7. A čo je lepšie k tomu, ako čerstvo upečené domáce rohlíky?