Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Včera sme mali na večeru šampiňóny na cibuľke s vajíčkami a čerstvým pečivom, ale
viem si to predstaviť aj ako rýchly a chutný obed. Jednoduché, rýchle a dobré. Podávala
som s hlávkovým šalátom s citronovou zálievkou.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 90 °C |
Postup
- Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky.
- Šampiňóny som pokrájala na plátky. Ja šampiňóny nelúpem, lebo práve v ich kožke je najciac chuti, len ich poutieram vlhkou papierovou utierkou.
- Cibuľku som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita.
- Pridala som šampiňóny, ktoré som tiež orestovala, kým sa odparila prebytočná tekutina. Osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Pridala som vajcia rozšľahané so soľou a nechala som ich za stáleho miešania trocgha stuhnúť, ako praženicu redšej konzistencie.
- Podávala som teplé s hlávkovým šalátom s citrónovou zálievkou.
- A čo je lepšie k tomu, ako čerstvo upečené domáce rohlíky?