Šampiňóny na baklažánovom pyré

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom vymastený plech a pečieme v rúre cca 15 minút pri teplote 160 oC.
  2. Baklažánové pyré: Očistené baklažány prekrojíme na polovice, zvnútra narežeme mriežku, aby sa ľahšie prepiekli, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre pri teplote 160 oC cca 30 min.
  3. Zahorúca ich lyžicou vydlabeme, dužinu prelisujeme a krátko povaríme aby sa odparila prebytočná šťava. Pyré dochutíme pár kvapkami citrónu. Podávame s orestovanou cuketou. Na záver posypeme hoblinami z parmezánu.