Šampiňónová nátierka

Autor receptu: patincatsomekitchen

Hríbová nátierka je jeden z tých receptov, ktoré som dlho dlho odkladala a až nedávno sa mi podarilo spraviť ju. Nakoľko mám rada šampiňóny, prvá voľba padla jednoznačne na ne. Okrem šampiňónov môžete samozrejme použiť aj iné (jedlé) :) hríby. Šampiňóny som vopred tepelne upravila na panvici, ak je vám to pohodlnejšie, môžete ich spolu s ostatnými ingredienciami upiecť aj v rúre.  http://www.patincatsomekitchen.com/hribovanatierka

Postup

  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte na olivovom oleji. Pridajte šampiňóny a duste pod pokrievkou.
  2. Keď sú hríby mäkké, odstráňte pokrievku, pridajte roztlačený cesnak, tymian, soľ a koreniny a povarte, kým sa neodparí prebytočná voda.
  3. Zmes nechajte vychladnúť. Potom ju tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.