Foto: paploska
Robievam ju veľmi rada, a to najmä na jar, keď sa nám žiada niečo zelené a čerstvé. Zvyčajne pripravujem dva druhy. Jednu klasickú so Zobraziť celý popisRobievam ju veľmi rada, a to najmä na jar, keď sa nám žiada niečo zelené a čerstvé. Zvyčajne pripravujem dva druhy. Jednu klasickú so smotanou a tú druhú pre všetkých s alergiou na laktózu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.
-
2
Zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme ich variť do 3 l vody. Po zovretí pridáme 3 ks bobkového listu, celé čierne korenie, morskú soľ. Zemiaky uvaríme do mäkka.
-
3
Počas varenia zemiakov si na jemno, alebo ako vám to vyhovuje, pokrájame /natrháme šalát. Slaninu pokrájame na drobné kocky.
-
4
Po uvarení polievky ju musím deliť na dve časti, ale ak nepotrebujete verziu bez mlieka, pokračujte s jedným hrncom :-) . Do smotany pridáme polievkovú lyžicu špaldovej múky a vyšľaháme. Pridáme k zemiakom a povaríme 5 minút. Keď ju delím 2 časti smotanu dávam celú, neznižujem dávku. Bude chutnejšia. Pre alergikov: Do 100 ml sójovej smotany na varenie pridáme pol lyžice špaldovej múky a vyšľaháme. Pridáme k zemiakom a povaríme 5 minút.
-
5
V závere pridáme opečenú slaninu, natrhaný šalát a kôpor. Polievku už nevaríme. Po pridaní slaniny ju dochutíme soľou. Moja sójová verzia je na nerozoznanie od tej smotanovej. Dobrú chuť.
Pri servírovaní spestrená čerstvým šalátom,krásne kuchynské riady,na čo nedám dopustiť, pedant sa v tebe nezaprie , veľmi , veľmi oceňujem !! :-)