Šalát zo sladkých zemiakov
Autor receptu: lusinkab
Tento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť. Môže
sa jesť len tak ako ľahšia večera alebo ako príloha ku grilovanému mäsu.
2 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Sladké zemiaky a cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do zapekacej misky, pridáme šalotky ktoré ošúpeme a prekrojíme na 4 časti. Pridáme 3 strúčiky cesnaku v celku. Pridáme soľ a zmes sušených byliniek. Podlejeme vodou cca 150 ml. Zakryjeme alobalom a grilujeme v rúre cca 50 minút alebo kým cvikla a zemiaky nie sú pekne mäkké.
- Keď máme všetko pekne do zlata u grilované necháme vychladnúť a pripravíme si dresing.
Zoberieme si šalátovú misku v ktorej to chceme servírovať a dáme postupne olivový olej, ocot, med, nasekané chilli, mätu a petržlenovú vňať. Všetko spolu pekne vymiešame a pridáme naše upečené zemiačky, cviklu a šalotky. Pekne premiešame a môžme servírovať.