Foto: eldina
Momentálne sa šporáku vyhýbam tak, ako sa len dá. Preto sú v týchto teplách u mňa doma len chladené jedlá...:)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: množstvo je od oka, šunku, či syr si dodajte podľa seba...netreba nič vážiť..nemáte tam čo pokaziť..:)))
-
2
do veľkého hrnca dať zovrieť vodu, rajčiny na vrchu nožom prerezať do kríža a na 1 min/max/ dať do vriacej vody spariť...vybrať a nechať chvíľu vychladnúť..potom ošúpať
-
3
vo vriacej vode, čo ostala-uvariť vajcia natvrdo
- 4
postrúhať nahrubo syr, uvarené vajcia, nakrájať šunku a zmiešať s majonézou...soliť opatrne, všetko je slané...pridať mleté čierne korenie
- 5
rajčiny ošúpať a nakrájať nadrobno..snažiť sa nedať do šalátu veľa šťavy z paradajok, aby nebol veľmi riedky..pridať k ostatnej zmesi a dobre zmiešať..
- 6
dať dobre vychladiť a podávať s pečivom../zvyknem dať na hodinku aj do mrazničky, nech čím skôr vychladne, nakoľko sú paradajky a vajcia počas prípravy ešte teplé/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu