Šalát z paradajok ako hlavné jedlo (fotorecept)

Autor receptu: eldina

Momentálne sa šporáku vyhýbam tak, ako sa len dá. Preto sú v týchto teplách u mňa doma len chladené jedlá...:)))

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: množstvo je od oka, šunku, či syr si dodajte podľa seba...netreba nič vážiť..nemáte tam čo pokaziť..:)))
  2. do veľkého hrnca dať zovrieť vodu, rajčiny na vrchu nožom prerezať do kríža a na 1 min/max/ dať do vriacej vody spariť...vybrať a nechať chvíľu vychladnúť..potom ošúpať
  3. vo vriacej vode, čo ostala-uvariť vajcia natvrdo
  4. postrúhať nahrubo syr, uvarené vajcia, nakrájať šunku a zmiešať s majonézou...soliť opatrne, všetko je slané...pridať mleté čierne korenie
  5. rajčiny ošúpať a nakrájať nadrobno..snažiť sa nedať do šalátu veľa šťavy z paradajok, aby nebol veľmi riedky..pridať k ostatnej zmesi a dobre zmiešať..
  6. dať dobre vychladiť a podávať s pečivom../zvyknem dať na hodinku aj do mrazničky, nech čím skôr vychladne, nakoľko sú paradajky a vajcia počas prípravy ešte teplé/