Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 340 g zmes (chia, ľanové, ovsené vločky, sezam, tekvicové, slnečnicové) |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 2 PL |
|
| 400 ml |
|
| Šalát: | |
| 150 g farebná |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 300 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový olej a vodu. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do vymastenej formy na srnčí chrbát.
- 2
Po asi 2 hodinách pečieme pri 200 °C 30 – 40 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 15 – 20 minút.
- 3
Na rozohriatu panvicu dáme olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a menšie kúsky baby zeleniny, ktorú za občasného miešania opečieme z každej strany dochrumkava asi 4 – 7 minút. Na konci zeleninu osolíme. Pri podávaní zeleninu na tanieri posypeme rozdrobeným ovčím syrom a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame so semienkovou tehličkou.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu