Lososový šalát

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom

Autor receptu: redakcia

Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich domäkka (približne 15–20 minút, záleží na veľkosti a odrode). Potom ich scedíme, necháme ich mierne vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na polovice a ešte za tepla ochutíme olejom, limetkovou šťavou a soľou.
  2. Uhorky umyjeme, a aj so šupkou nakrájame na tenké plátky. Údeného lososa natrháme na menšie kúsky. Kôpor nasekáme nadrobno.
  3. Kyslú smotanu rozšľaháme so smotanou na varenie a horčicou. Pridáme do nej nasekaný kôpor. V ochutenej smotanovej zmesi obalíme uvarené zemiaky. Na tanieri ich doplníme kúskami lososa, plátkami uhorky, kôprom a lístkami mäty.