Lososový šalát
Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Autor receptu: redakcia
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich domäkka (približne 15–20 minút, záleží na veľkosti
a odrode). Potom ich scedíme, necháme ich mierne vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na polovice a ešte za tepla ochutíme olejom, limetkovou šťavou
a soľou.
- Uhorky umyjeme, a aj so šupkou nakrájame na tenké plátky. Údeného lososa natrháme na menšie kúsky. Kôpor nasekáme nadrobno.
- Kyslú smotanu rozšľaháme so smotanou na varenie a horčicou. Pridáme do nej nasekaný kôpor. V ochutenej smotanovej zmesi obalíme uvarené zemiaky. Na tanieri ich doplníme kúskami lososa, plátkami uhorky, kôprom a lístkami mäty.