Zemiakový šalát
Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou
Autor receptu: redakcia
Do šalátu sa hodia aj farebné zemiaky, sladké oranžové bataty alebo fialové, ktoré chutia jemne orieškovo.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke domäkka (asi 20 minút). Potom ich zlejeme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- Paradajky umyjeme a prekrojíme
na polovicu. Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Repu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké polkruhy.
- Všetky ingrediencie zmiešame v mise. Pridáme olivy, mozzarellu a nasekanú pažítku.
- Ingrediencie na dresing dôkladne premiešame a vlejeme na šalát.