Zemiakový šalát

Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou

Autor receptu: redakcia

Do šalátu sa hodia aj farebné zemiaky, sladké oranžové bataty alebo fialové, ktoré chutia jemne orieškovo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke domäkka (asi 20 minút). Potom ich zlejeme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Paradajky umyjeme a prekrojíme na polovicu. Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Repu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké polkruhy.
  3. Všetky ingrediencie zmiešame v mise. Pridáme olivy, mozzarellu a nasekanú pažítku.
  4. Ingrediencie na dresing dôkladne premiešame a vlejeme na šalát.