Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Je mozne ho podavat ako prilohu, ako salat, alebo len tak, ako lahku veceru.

6-8
porcií
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z karfiolu som odstranil vsetky listy a dal som ho do vriacej vody troche zmaknut. Nesmie byt ani makky, Proste crunchy. Po dvoch troch minutach som ho vytiahol a dobre oplachol pod studenou vodou.
  2. Potom som ho rozobral na male ruzicky.
  3. Nakrajal som si cibulu na drobno, postruhal uhorky a jablka. Nasekal cilantro, alebo petrzlen a ...
  4. pridal ku karfiolu a zamiesal. Pridal som aj na drobno nakrajany syr. Ja som teraz na ziadost mojho lepsieho ja pouzil kozy syr.
  5. V nadobe som si zmiesal majonezu, kyslu smotanu, ocot, vodu z uhoriek curry korenie, Cukor stiplavu paprika, alebo sauce, trochu soli a korenia, podla chute.
  6. Vsetko vylejem na karfiol a zamiesam a dam na dve hodinu do chladna. Podavame ako prilohu, alebo len tak. Ak niekto preferuje maso, moze primiesat na drobno nasekanu sunku.