Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Je mozne ho podavat ako prilohu, ako salat, alebo len tak, ako lahku veceru.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Z karfiolu som odstranil vsetky listy a dal som ho do vriacej vody troche zmaknut. Nesmie byt ani makky, Proste crunchy. Po dvoch troch minutach som ho vytiahol a dobre oplachol pod studenou vodou.
- Potom som ho rozobral na male ruzicky.
- Nakrajal som si cibulu na drobno, postruhal uhorky a jablka. Nasekal cilantro, alebo petrzlen a ...
- pridal ku karfiolu a zamiesal. Pridal som aj na drobno nakrajany syr. Ja som teraz na ziadost mojho lepsieho ja pouzil kozy syr.
- V nadobe som si zmiesal majonezu, kyslu smotanu, ocot, vodu z uhoriek curry korenie, Cukor stiplavu paprika, alebo sauce, trochu soli a korenia, podla chute.
- Vsetko vylejem na karfiol a zamiesam a dam na dve hodinu do chladna. Podavame ako prilohu, alebo len tak. Ak niekto preferuje maso, moze primiesat na drobno nasekanu sunku.