Šalát z grilu (fotorecept)
Autor receptu: andys
Letný recept pre všetkých fanúšikov grilovania
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu umyjeme, cherry paradajky prekrojíme na polovičky, šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky alebo štvrtinky, obe cibule na mesiačiky a papriky na hrubšie kolieska.
- Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán olivovým olejom.
- Takto pripravenú zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici (alebo vonkajšom grile) z oboch strán. Grilujeme opatrne, aby vynikla štruktúra panvice. Cesnak grilujeme neošúpaný.
- Ugrilovanú zeleninu premiešame, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a prelejeme balzamicovým octom.
- Grilovaný šalát je výbornou prílohou ku grilovanému mäsu ako samostatné jedlo alebo ako samostatné diétne jedlo.