Šalát z grilu (fotorecept)

Autor receptu: andys

Letný recept pre všetkých fanúšikov grilovania

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu umyjeme, cherry paradajky prekrojíme na polovičky, šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky alebo štvrtinky, obe cibule na mesiačiky a papriky na hrubšie kolieska.
  2. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán olivovým olejom.
  3. Takto pripravenú zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici (alebo vonkajšom grile) z oboch strán. Grilujeme opatrne, aby vynikla štruktúra panvice. Cesnak grilujeme neošúpaný.
  4. Ugrilovanú zeleninu premiešame, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a prelejeme balzamicovým octom.
  5. Grilovaný šalát je výbornou prílohou ku grilovanému mäsu ako samostatné jedlo alebo ako samostatné diétne jedlo.