Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom
Autor receptu: jarco
Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej fazuľky. Na jeho prípravu má monopol moja manželka :-) Neuvádzam množstvá surovín, je to veľmi variabilné a záleží od individuálneho vkusu.
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľové struky nakrájam na menšie kúsky a podusím na pare cca 5 minút. Majú ostať chrumkavé. Ochladím v studenej vode.
- Syr (môže byť eidam, gouda alebo iný jemný druh, vyvarujte sa syrov s výraznou chuťou) nakrájam na malé kocky. Rovnako dusenú bravčovú šunku. Zmiešam s fazuľkou.
- Pripravím si dresing z olivového oleja, octu (my používame biele balsamico) a soli. Šalát premiešam s dresingom a kôprom, najlepšie čerstvým (ten sme dnes trestuhodne zabudli pridať, preto ho na fotke nevidíte :-)
- Šalát je najlepší po niekoľkohodinovom odležaní v chladničke, ale môže sa podávať aj ihneď. Odporúčam celozrnné pečivo.