Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom

Autor receptu: jarco

Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej fazuľky. Na jeho prípravu má monopol moja manželka :-) Neuvádzam množstvá surovín, je to veľmi variabilné a záleží od individuálneho vkusu.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľové struky nakrájam na menšie kúsky a podusím na pare cca 5 minút. Majú ostať chrumkavé. Ochladím v studenej vode.
  2. Syr (môže byť eidam, gouda alebo iný jemný druh, vyvarujte sa syrov s výraznou chuťou) nakrájam na malé kocky. Rovnako dusenú bravčovú šunku. Zmiešam s fazuľkou.
  3. Pripravím si dresing z olivového oleja, octu (my používame biele balsamico) a soli. Šalát premiešam s dresingom a kôprom, najlepšie čerstvým (ten sme dnes trestuhodne zabudli pridať, preto ho na fotke nevidíte :-)
  4. Šalát je najlepší po niekoľkohodinovom odležaní v chladničke, ale môže sa podávať aj ihneď. Odporúčam celozrnné pečivo.