Šalát z cestovín s baklažánom a sušenými rajčinami fotorecept
Foto: eraserhead
Teplé alebo studené
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené rajčiny nakrájame na pásiky. Ak použijete rajčiny suché - nie v náleve, namočte ich na 5 minút do teplej vody a potom nakrájate.
-
2
Peperoncino nakrájame na drobno.
-
3
Baklažány nakrájame na asi 3mm široké kolieska.
-
4
Cibuľku nakrájame na tenké pásiky.
-
5
Na dostatočne veľkú panvicu dáme olej, cibuľu, peperoncino a nasekaný cesnak. Chvíľu upravujeme. (chvíľa v tomto prípade znamená kým nezacítim vôňe surovín, ktoré v teple oleja odovzdajú svoju "dušu")
-
6
Pridáme baklažán, solíme minimálne prípadne vôbec.
-
7
Pridáme sušené rajčiny.
-
8
Pridáme zeleninový vývar. Upravujeme kým nie je baklažán dostatočné mäkký. Medzitým si dáme variť cestovinu.
-
9
Uvarenú cestovinu aj s troškou vody v ktorej sa varila prihodíme na panvicu, zľahka poprehadzujeme.
-
10
Na záver pridáme listy bazalky ktoré natrháme iba v rukách - nekrájame nožom. Pridáme aj syr ricotta podľa chuti. Drobná rada: v tomto momente môžete pridať aj nasucho opražené píniové oriešky, šalátu tým dodáte chrumkavý element.
Baklazany si nechal vypotit alebo tieto podlhovaste nie su horke?