Šalát z červenej repy
Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Červenú repu uvaríme v šupe vo vode až do mäkka, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na tvary, aké potrebujeme. Marinujeme 6 hodín v náleve z malinového a vínneho octu, soli, korenia a cukru.
- 2
Šalát pripravíme z druhov lollo biondo, rosso, frisée, poľníček, prípadne kôpru. Pokvapkáme balzamikovou redukciou a bazalkovým olejom a podávame s tortičkami z kozieho syra.
- 3
Tortičky: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame najemno nastrúhaný syr Pecorino, pridáme maslo a múku. Vzniknutú hmotu nastriekame do formičiek a pečieme pri 170 °C 18 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu