Šalát z červenej repy

Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
Šalát z červenej repy
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

250 g
400 g
5 g
Tortičky z kozieho syra:
100 g
10 g
40 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú repu uvaríme v šupe vo vode až do mäkka, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na tvary, aké potrebujeme. Marinujeme 6 hodín v náleve z malinového a vínneho octu, soli, korenia a cukru.

  2. 2

    Šalát pripravíme z druhov lollo biondo, rosso, frisée, poľníček, prípadne kôpru. Pokvapkáme balzamikovou redukciou a bazalkovým olejom a podávame s tortičkami z kozieho syra.

  3. 3

    Tortičky: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame najemno nastrúhaný syr Pecorino, pridáme maslo a múku. Vzniknutú hmotu nastriekame do formičiek a pečieme pri 170 °C 18 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: