Šalát z červenej repy

Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011 8:08
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Šalát z červenej repyFoto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Červenú repu uvaríme v šupe vo vode až do mäkka, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na tvary, aké potrebujeme. Marinujeme 6 hodín v náleve z malinového a vínneho octu, soli, korenia a cukru.

  2. 2

    Šalát pripravíme z druhov lollo biondo, rosso, frisée, poľníček, prípadne kôpru. Pokvapkáme balzamikovou redukciou a bazalkovým olejom a podávame s tortičkami z kozieho syra.

  3. 3

    Tortičky: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame najemno nastrúhaný syr Pecorino, pridáme maslo a múku. Vzniknutú hmotu nastriekame do formičiek a pečieme pri 170 °C 18 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist