Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom
Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014

Foto: Heineken Slovensko
Kombinácia piva s jedlom poskytuje tisíce možností. Ich správnym výberom si môžete dopriať nové gastronomické zážitky a chuťové potešenie.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
125 g |
|
100 g plátky |
|
400 g |
|
30 g |
|
5 PL |
|
Dresing: | |
4 PL |
|
2 PL |
|
8 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šaláty umyjeme, natrháme na menšie kúsky, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke. Plátky prosciutta, mozzarellu a šalát tiež natrháme.
- 2
Semienka slnečnice nasucho opečieme. Namiešame dresing, dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením.
- 3
Suroviny na šalát pred podávaním premiešame. Šalát zalejeme pripraveným dresingom a posypeme semienkami.
- 4
Tipy: Slnečnicové semienka môžete nahradiť pínio-vými. Najchutnejšia mozzarella je z byvolieho mlieka (di buffala).
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre