Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom
Foto: Heineken Slovensko

Kombinácia piva s jedlom poskytuje tisíce možností. Ich správnym výberom si môžete dopriať nové gastronomické zážitky a chuťové potešenie.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

125 g
100 g plátky
400 g
30 g
5 PL
Dresing:
4 PL
2 PL
8 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šaláty umyjeme, natrháme na menšie kúsky, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke. Plátky prosciutta, mozzarellu a šalát tiež natrháme.

  2. 2

    Semienka slnečnice nasucho opečieme. Namiešame dresing, dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením.

  3. 3

    Suroviny na šalát pred podávaním premiešame. Šalát zalejeme pripraveným dresingom a posypeme semienkami.

  4. 4

    Tipy: Slnečnicové semienka môžete nahradiť pínio-vými. Najchutnejšia mozzarella je z byvolieho mlieka (di buffala).

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: