Salámový šalát

Šalát Olivie

Autor receptu: gurman01

Chuť tohto šalátu je niečo medzi zemiakovým a vlašským šalátom, ale je stokrát lepší ako zemiakový alebo vlašský šalát.* Keď som prvýkrát ochutnal Olivie šalát, tak som prestal robievať klasický zemiakový a vlašský šalát, robievam len Olivie. Šalát je vhodný na Vianoce, na Silvestra, na oslavy, podávať ho môžete k rezňom, fašírkam, do obložených mís, na ruské vajíčka a je výborný aj len tak s čerstvým pečivom.

Postup

  1. Zemiaky a mrkvu si uvaríme v šupke, očistíme, necháme vychladnúť. Vajíčka tiež uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme vychladnúť.
  2. Zemiaky, mrkvu, uhorky, vajíčka a diétnu salámu pokrájame na malé rovnomerné kocky, pridáme hrášok, ochutíme soľou a korením, vymiešame s majonézou a necháme cez noc odstáť. Na zvýraznenie chuti môžete pridať 1 lyžičku horčice.