Šalát Ceasar

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme žĺtka z vajec a vyšľaháme do hladka. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na grile.
  2. Plátky slaniny opečieme do chrumkava. Na panvici na olivovom oleji opečieme väčšie kocky toastového chleba a pridáme roztlačený cesnak. Opečieme do zlata.
  3. Natrhaný rímsky šalát zmiešame s dresingom, rozprestrieme na tanier. Kuracie prsia šikmo narežeme na plátky, uložíme na šalát, pridáme slaninu, zasypeme krutónmi a ozdobíme hoblinami parmezánu.
  4. NÁŠ TIP: Pri príprave dresingu si môžete pomôcť tak, že všetky ingrediencie dáte do malého zaváracieho pohára. Uzatvorte ho viečkom a dobre potraste. Pohár vám nahradí šejker.