Dusené bravčové mäso

Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso.* Ja som pripravila z bravčového kolena, ale iba z mäsa, kosť som ešte odložila na iné použitie. Pripravila som si sama kyslú kapustu, takže som ju chcela vyskúšať.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odkrojila som časť mäsa z bravčového kolena a nakrájala na malé kocky aj spolu s kožou.
  2. Slaninu, cibuľu aj cesnak som nakrájala na kocky.
  3. Pred týždňom som si pripravila kyslú kapustu z jednej hlávky a práve je čas vyskúšať jej kvalitu.
  4. Na rajnicu som dala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu aj cesnak.
  5. Pridala som mäso, celú rascu, mleté korenie. Treba dávať pozor na solenie, lebo kapusta je už solená. Pridala som asi deci vody.
  6. A ihneď som pridala aj kyslú kapustu. Môžete pridať aj sladkú, jedlo bude aj tak chutné. Počas dusenia som vždy podliala len malým množstvom vody.
  7. Keď bolo mäso po 50 minútach mäkké, teraz by sa mohli pridať zemiaky. Ja som ich teraz uvarila osobitne. Kapusta sa počas dusenia tiež uvarí.
  8. Pridala som paradajkovú šťavu a už iba chvíľku nechala prejsť varom. Tento guláš môžete podlievať aj vínom. Na chalupe sme používali víno.
  9. Podávala som s varenými zemiakmi v celku. Prajem vám dobrú chuť.