Dusené bravčové mäso
Salašnícky guláš s kapustou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso.* Ja som pripravila z bravčového kolena, ale iba z mäsa, kosť som ešte odložila na iné použitie. Pripravila som si sama kyslú kapustu, takže som ju chcela vyskúšať.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Odkrojila som časť mäsa z bravčového kolena a nakrájala na malé kocky aj spolu s kožou.
- Slaninu, cibuľu aj cesnak som nakrájala na kocky.
- Pred týždňom som si pripravila kyslú kapustu z jednej hlávky a práve je čas vyskúšať jej kvalitu.
- Na rajnicu som dala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu aj cesnak.
- Pridala som mäso, celú rascu, mleté korenie. Treba dávať pozor na solenie, lebo kapusta je už solená. Pridala som asi deci vody.
- A ihneď som pridala aj kyslú kapustu. Môžete pridať aj sladkú, jedlo bude aj tak chutné. Počas dusenia som vždy podliala len malým množstvom vody.
- Keď bolo mäso po 50 minútach mäkké, teraz by sa mohli pridať zemiaky. Ja som ich teraz uvarila osobitne. Kapusta sa počas dusenia tiež uvarí.
- Pridala som paradajkovú šťavu a už iba chvíľku nechala prejsť varom. Tento guláš môžete podlievať aj vínom. Na chalupe sme používali víno.
- Podávala som s varenými zemiakmi v celku. Prajem vám dobrú chuť.