Šafranové rizoto so špargľou a krevetami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, podlejeme trochou vývaru a pridáme šafranové vlákna namočené v troche teplej vody. Nakrájame obvarenú špargľu a pomaly podlievame vývarom, kým sa ryža neuvarí.
  2. Pred koncom zašľaháme plátok masla, nastrúhaný parmezán a smotanu. Dochutíme a odstavíme. Krevety olúpeme, osolíme a opečieme s troškou citrónovej šťavy. Podávame ich posadené na rizote, dekorované kôprom a citrónom.
  3. NÁŠ TIP: Pri príprave rizota je dôležitý aj výber vhodného druhu ryže. Nie je problém kúpiť ani špeciálnu ,,rizotovú" odrodu. Nezabúdajte tiež pravidelne prilievať tekutinu (vývar).