Šable

baka123 - fotkabaka123, 15. októbra 2012

Recept som získala od kamarátky , keď sme bývali v Žatci. Všetkým strašne chutí, naložené v chladničke vydrží aj 5 dní, ale u nás Zobraziť celý popisRecept som získala od kamarátky , keď sme bývali v Žatci. Všetkým strašne chutí, naložené v chladničke vydrží aj 5 dní, ale u nás sa minie za deň, robím ho často, hlavne najmladší syn vypytuje.

2-3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 Dg
2 ks
2 ks
2 KL
1 KL
2 PL
3 PL
1 KL
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky, /môže byť aj bravčové, ale kuracie je jemnejšie/,pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a ostatné prísady. Zamiešame a dáme do chladničky, aby to nažilo, stačí na pol hodinu, keď potrebujeme, môžeme robiť hneď. Na panvicu dáme malé množstvo oleja a narýchlo opečieme, nedávať všetko naraz, len koľko potrebujete, lepšie sa prepečie cibuľka. Podávam s chlebom, zemiakmi, alebo s ryžou. Dobre je mať pripravené v chladničke pre prípadnú návštevu, je to rýchle pohostenie. Môže sa podávať s tatarkou. Mäsa môže byť aj viac, to som dala približne

Diskusia k receptu

surincicka
toto zbožňujem ale poznám to bez feferónky a cukru... nie je to potom nasladlé s tým cukrom?
huck
Hmmm, a prečo sa takto pripravené (bezpochybne vynikajúce) volá " šable" ?
baka123
preto sa to volá šable, lebo je to ostré ako šabla a ten cukor tam nieje cítiť, ale zvýrazňuje chute, treba vyskúšať, je to vynikajúce, feferonku dávam sušenú, alebo čili papričku
evanaaa
Tento recept má veľmi veľa variant čo sa týka surovín a druhov mäsa, ale ten názov som ešte nepočula, u mňa to evokuje niečo iné.....štiplavé do toho dávam aj ja a prípadne aj trošku sladkého ( med, sladidlo...), má to prijateľnejšiu chuť, také sladko-štipľavé, a zhodou okolností idem robiť podobné z kuracích pŕs - pre návštevu.
evanaaa
@baka123 , aj tvoja skladba surovín je dobrá, ja to mávam tiež v zatvorenej nádobe niekoľko dní. Dobré je to natlačiť aj do pohára ( zaváraninového) a zavrieť.
bohous
to nejsou zadne savle protoze tam nemas habanero
bohous
vyskousej kovbojske fazolky recept dodam to jsou savle
baka123
@bohou š no ukáž tie tvoje fazole, korenín je tam dosť, keby som dala habanero, to by sa ani nedalo jesť,my nemáme plechové huby