Šable

Autor receptu: baka123

Recept som získala od kamarátky , keď sme bývali v Žatci. Všetkým strašne chutí, naložené v chladničke vydrží aj 5 dní, ale u nás sa minie za deň, robím ho často, hlavne najmladší syn vypytuje.

2-3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na kocky, /môže byť aj bravčové, ale kuracie je jemnejšie/,pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a ostatné prísady. Zamiešame a dáme do chladničky, aby to nažilo, stačí na pol hodinu, keď potrebujeme, môžeme robiť hneď. Na panvicu dáme malé množstvo oleja a narýchlo opečieme, nedávať všetko naraz, len koľko potrebujete, lepšie sa prepečie cibuľka. Podávam s chlebom, zemiakmi, alebo s ryžou. Dobre je mať pripravené v chladničke pre prípadnú návštevu, je to rýchle pohostenie. Môže sa podávať s tatarkou. Mäsa môže byť aj viac, to som dala približne