Ryžovo - mungová polievka (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Ryžu a lúpané mungo fazuľky prepláchneme vo vode a dáme do väčšieho hrnca.
  2. Pridáme nakrájanú paradajku, chilli papričku, strúhaný zázvor, soľ a kurkumu. Zalejeme vodou (na začiatok som dala 4 hrnčeky, neskor som dolievala) a varíme, kým nie sú ryža a fazuľky takmer rozvarené. Varila som v prikrytom hrnci, občas som zamiešala, pripadne doliala trochu vody. V pôvodnom recepte varili polievku v tlakovom hrnci.
  3. Kým sa polievka varí rozohrejeme v panvici olej, pridáme rímsku rasci a 30 sekúnd opražíme.
  4. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a pražíme kým nie je cesnak svetlohnedý.
  5. Cesnak, kmín a olej primiešame k uvarenej polievke.
  6. Na panvici opražíme cesnakové plátky.
  7. Polievku servírujeme horúcu s koriandrovým lístkami (u nás už koriander nebol, tak bol petržlen), plátkami praženého cesnaku. Dochutíme chilli olejom a limetkou.
  8. A ešte link na pôvodný recept http://ambikaskitchen.com/?p=3574