Ryžovo - mungová polievka (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Pripravíme si suroviny. Ryžu a lúpané mungo fazuľky prepláchneme vo vode a dáme do väčšieho hrnca.
- Pridáme nakrájanú paradajku, chilli papričku, strúhaný zázvor, soľ a kurkumu. Zalejeme vodou (na začiatok som dala 4 hrnčeky, neskor som dolievala) a varíme, kým nie sú ryža a fazuľky takmer rozvarené. Varila som v prikrytom hrnci, občas som zamiešala, pripadne doliala trochu vody. V pôvodnom recepte varili polievku v tlakovom hrnci.
- Kým sa polievka varí rozohrejeme v panvici olej, pridáme rímsku rasci a 30 sekúnd opražíme.
- Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a pražíme kým nie je cesnak svetlohnedý.
- Cesnak, kmín a olej primiešame k uvarenej polievke.
- Na panvici opražíme cesnakové plátky.
- Polievku servírujeme horúcu s koriandrovým lístkami (u nás už koriander nebol, tak bol petržlen), plátkami praženého cesnaku. Dochutíme chilli olejom a limetkou.
- A ešte link na pôvodný recept http://ambikaskitchen.com/?p=3574