Ryžové plnené fašírky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi.Robievam ho rada a je to niečo iné,na čo sme zvyknutý.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchnem v studenej vode.Zalejem ju vodou,aby nad ňou bola asi dva centimetre.Ryža po uvarení musí vychladnúť.Varím ju v osolenej vode. Cibuľku si pokrájam na drobné kúsky a osmažím na panvici s olejom.
  2. Do mäsa pridám soľ,korenie,cesnak premiešam masu a takto spracovanú masu pridám na cibuľku.Spolu dusím,kým mäsko nie je udusené. Do horúceho mäska,ale už odstaveného vmiešam vajíčko.Stále miešam,aby sa mi z vajíčka neutvorila praženica,ale len mäsko vajíčko zahustilo.
  3. Do odstavenej zmesi pridám mletú červenú papriku. Schladená ryža sa musí spracovať na kašu.Robím to tyčovým mixerom,ale dá sa aj pomlieť na mäsovom mlynčeku.No je stým viac roboty.
  4. Z ryžovej zmesi si mokrými rukami tvarujem malé placky.Ukladám ich tiež na mokrý podklad,aby sa ryža nelepila.Placky musia byť v pároch. Na placku ukladám studenú zmes z mäska a druhou plackou zakryjem,pritlačím.Takto mi vznikne malá fašírka.
  5. V miske si rozľahám celé vajíčka,v ktorých fašírku namočím a prenesiem do rozohriateho oleja na vysmážanie.Po vysmažení fašírky uložím na papierové utierky a odsajem prebytočný tuk.Robím to so všetkými vysmážanými jedlami.
  6. Podávam s paradajkovou omáčkou a zemiačkami,pre manžela.
  7. Ja mám rada fašírky len so zeleninovým šalátom,keďže obal fašírky tvorí ryža,je to pre mňa príloha. Chutné a ľahké jedlo,ktoré vám obzvláštni jedálniček.