Ryžové plnené fašírky (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi.Robievam ho rada a je to niečo iné,na čo sme zvyknutý.
Postup
- Ryžu prepláchnem v studenej vode.Zalejem ju vodou,aby nad ňou bola asi dva centimetre.Ryža po uvarení musí vychladnúť.Varím ju v osolenej vode.
Cibuľku si pokrájam na drobné kúsky a osmažím na panvici s olejom.
- Do mäsa pridám soľ,korenie,cesnak premiešam masu a takto spracovanú masu pridám na cibuľku.Spolu dusím,kým mäsko nie je udusené.
Do horúceho mäska,ale už odstaveného vmiešam vajíčko.Stále miešam,aby sa mi z vajíčka neutvorila praženica,ale len mäsko vajíčko zahustilo.
- Do odstavenej zmesi pridám mletú červenú papriku.
Schladená ryža sa musí spracovať na kašu.Robím to tyčovým mixerom,ale dá sa aj pomlieť na mäsovom mlynčeku.No je stým viac roboty.
- Z ryžovej zmesi si mokrými rukami tvarujem malé placky.Ukladám ich tiež na mokrý podklad,aby sa ryža nelepila.Placky musia byť v pároch.
Na placku ukladám studenú zmes z mäska a druhou plackou zakryjem,pritlačím.Takto mi vznikne malá fašírka.
- V miske si rozľahám celé vajíčka,v ktorých fašírku namočím a prenesiem do rozohriateho oleja na vysmážanie.Po vysmažení fašírky uložím na papierové utierky a odsajem prebytočný tuk.Robím to so všetkými vysmážanými jedlami.
- Podávam s paradajkovou omáčkou a zemiačkami,pre manžela.
- Ja mám rada fašírky len so zeleninovým šalátom,keďže obal fašírky tvorí ryža,je to pre mňa príloha.
Chutné a ľahké jedlo,ktoré vám obzvláštni jedálniček.