Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Autor receptu: jnlukov
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu.Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D Takže ak ste sa rozhodli to tak tiež neurobiť tak rovno ho umyjeme a pokrájame na asi 4x1 centimetrové obdĺžníky ktoré následne posolíme. Na teflónovej panvici si ho na olivovom oleji opečieme dozlatista.
- Kým sa nám baklažán bude opekať dáme si variť ryžové cestoviny.Pozor! Varia sa len krátko. Cca 3 minúty (na obale je postup,je dobré ho dodržiavať).
- Cibuľku si opražíme na olivovom oleji,pridáme paradajkový pretlak,štipku soli(nie je nutná kedže soľ sa dáva aj do cestovín a na baklažán) a bazalku.
|