Varená ryža

Ryža z jenského skla (fotorecept)

Autor receptu: jeromay

Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú.* Niekto ju robí v ryžovare, niekto ju robí v hrnci, no ja ju robím v mise z jenského skla v mikrovlnke. Inú robiť neviem. :) Mamka ma ju naučila robiť keď som mala 10 rokov. Je jednoduchá a vždy sa podarí. Suroviny v tomto recepte sú na menšiu jenskú misu. Kto má väčšiu, treba použiť viac surovín.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu v sitku 3x premyjeme.
  2. V jenskej mise na oleji dosklovita opražíme cibuľu nakrájanú na drobno.
  3. Premytú ryžu dáme k cibuli a premiešame.
  4. Odstavíme z ohňa. A pridáme HORÚCU vodu, toľko, aby bola cca 1,5 cm nad povrchom ryže.
  5. Pridáme vegetu a zakryjeme pokrievkou.
  6. Misu dáme do mikrovlnky. Na mikrovlnke znížime výkon o tretinu a zapneme na cca 25 minút.
  7. Hotovú ryžu premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť. :)