Foto: kristinamia
Tlakovy hrniec, by som odporučila každej gazdinke. Ja s ním varím skoro všetko. A hlavne nedám dopustiť na ryžu z tlakového hrnca. Je úžasná, Zobraziť celý popisTlakovy hrniec, by som odporučila každej gazdinke. Ja s ním varím skoro všetko. A hlavne nedám dopustiť na ryžu z tlakového hrnca. Je úžasná, mäkká, nerozvarená a mierne lepkavá. Jednoducho taká, aká má byť. Dnes som ju robila k pečenému kuraťu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 väčšie hrnčeky guľatá |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
2 strúčiky |
|
3 ČL (alebo solčanka) |
|
3 hrnčeky (ako na ryžu) vriaca |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrajanu na mensie, opražíme na oleji do sklovita. Medzitým si umyjeme ryžu.
-
2
Pridáme ryžu a pražíme kým sa prestane lepit na dno hrnca a je taká sypkejšia.
-
3
Ochutíme vegetou.
-
4
Zalejeme vriacou vodou, na jeden hrncek ryze, ide 1,5 hrnceka vriacej vody. Cize v tomto pripade tri. Vodu meriam hrncekmi az ked je zovreta. Predtym som davala hned na zaciatku do konvice studenu odmeranu vodu, ale trochu z nej sa odvari, cize jej je menej. Pridame este cesnak a hrniec uzavrieme.
-
5
Hrniec natlakujeme a stisime plamen, takto nechame ryzu varit, asi jednu, dve minuty a vypneme ohrev. Nechame hrniec aby sa sam odtlakoval a mozeme otvorit.
-
6
Takto to vyzera po otvoreni hrnca. Cesnak vyberieme a ryzu premiesame, ochutname, prip. dochutime. Dobry chut ☺
Len tak pre zaujmavost ked sa pouziva ina ryza je to strata casu vybalovat tlakac.
www.hippressurecooking.com/easy-pressure-cooker-steamed-rice/...
varecha.pravda.sk/recepty/ryza-z-tlakoveho-hrnca-za-5-min...
nemá chybu, už len tak varím ryžu...