Ryža v mlieku s černicami a čokoládou

Autor receptu: izabella929

Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa.. uplynulý víked bol mäsový, takže to teraz trošku regulujem...robievam často ryžu v mlieku,hlavne keď mám chuť na niečo sladké,,,tu sa dá vyhrať s chuťami,,,niekedy plním do pohárov a prekladám ovocím, inokedy kombinujem zaváranie ovocie...najviac sa mi páči kombinácia černíc a čokolády...

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu som prebrala, poriadne umyla vo veľa vodách, pokiaľ nie je voda úplne číra ,čistá..preložila som ju do rajnice, zaliala vodou tak, aby ju zakrylo, pridala soľ, cukor a nechala chvíľku vrieť...potom som doliala mlieko a varila zakrytú do polomäka,,občas som miešala,a dolievala mlieko podľa potreby...ja ju varím na takú polohustú ako krupicovú kašu..ale približne voda a mlieko sú pol na pol...hotovú ryžu lejem do hlbších tanierov..teraz som ozdobila zaváranými černicami..na vrch som nastrúhala korkú čokoládu a ozdobila polkami orechov..dobrú chuť....