Bylinkový posúch

Rýchly voňavý bylinkový posúch (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rýchly, jednoduchý posúch, ktorý zvládne aj začiatočník :-) Bez kysnutia, bez vaľkania a predsa s droždím.* Jednoduchšie to hádam už nejde :-) Chutí fantasticky!

15-20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme bylinky, najlepšie čerstvé. Je to celkom na vás, že aké to budú, ja tu mám tymian, rozmarín a levanduľu. Bylinky opláchneme, lístočky stiahneme z tej hrubej stonky a trocha pokrájame. Pridáme nahrubo nastrúhanú veľkú cibuľu, olej a soľ. Premiešame a dáme zatiaľ bokom.
  2. Do misky dáme múku, soľ a premiešame to poriadne lyžicou. Následne pridáme olej a v 3 dl vody + 1 KL cukru rozmiešané droždie. Potom pridávame postupne toľko vlažnej vody, koľko je potrebné na to, aby sme dostali husté tekuté cesto. Cesto má mať takú konzistenciu, ako keď robíte halušky alebo nokerle. Má sa tak naťahovať :-) Ja som pridala ešte 2,5 dl vody, ale to záleží od múky.
  3. Hotové cesto vylejeme na plech s papierom a trocha vareškou rozotrieme. Lyžicou porozdeľujeme navrch pripravené zmiešané bylinky a troška môžeme aj prstami kde-tu stlačiť do cesta. Plech dáme už aj do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 35 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak. Môj plech má vnútorný priemer 25x35 cm.
  4. A tu už krásne upečený voňavý posúch ;-P
  5. Nielen nádherne vonia od zmesi byliniek, ale aj fantasticky chutí! Z vonka je príjemne chrumkavý a z vnútra vláčny a mäkký :-) Je vhodný k polievkam, prívarkom alebo aj ku gulášu či grilovačke. Je jednoduchý a takmer bezprácny. Prajem dobrú chuť!