Toto je obľúbený zákusok mojich synov a manžela. A keďže manžel má narodeniny,chcel dačo upiecť aj do práce, aby zamlsal aj s kolegami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 5 lyžíc vlažná |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| Plnka: | |
| 3 ks |
|
| 600 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| Na povrch: | |
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 lyžica |
|
|
|
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Vymiešame práškový cukor so žĺtkami, pridáme vlažnú vodu. Vyšľaháme sneh z bielkov a striedavo pridávame s múkou, do ktorej sme dali kypriaci prášok. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 180 stupňoch cca 25minút.
-
2
Z mlieka, čokoládovej plnky v prášku, práškového cukru a ztužovača vymiešame plnku. Natrieme na vychladené cesto, potreté džemom.Malú časť plnky si ponecháme na konečné zdobenie.
-
3
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie s cukrom a ztužovačom a natrieme na čokoládovú plnku.
-
4
Zľahka si naznačíme štvorce, ako budeme zákusok krájať a každý štvorec ozdobíme čokoládovou plnkou a čokoládovou ozdobou. Dáme do chladničky ešte ztuhnúť tak na 2 hodiny, až potom rozkrájame.
-
5
Zákusok s "lenivou" plnkou, ako ju volám, chutí celej rodine. Takže dobrú chuť, kto chce skúsiť...









Diskusia k receptu