Ružičkový kel
Ružičkový kel

Rýchly ružičkový kel na horčicovo-medovej omáčke s basmati ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 15. júna 2022. Komerčný recept.
Rýchly ružičkový kel na horčicovo-medovej omáčke s basmati ryžou
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Hľadáte rýchly recept s ružičkovým kelom? Vyskúšajte tento ružičkový kel na horčicovo- medovej omáčke, ktorý som podávala s basmati ryžou a bola to teda skvelá dvojka. Toto zdravé jedlo budete mať na stole do 20 minút a v kuchyni sa veľa nenarobíte. Recept je skvelý aj na krabičkovanie.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
170 g
500 ml
1/2 ČL
Omáčka:
1-2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme, zalejeme 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Medzičasom si vo woku alebo na inej hlbokej panvici opečieme ružičkový kel. Podlejeme ho približne 100 ml vody a miešame, kým sa voda nevstrebá a neodparí. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku dohromady.

  3. 3

    Omáčku nalejeme na ružičkový kel a miešame približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme ešte trochou vody.

  4. 4

    Hotový ružičkový kel servírujeme s uvarenou basmati ryžou.

Diskusia k receptu

chemik
Tak to se mi líbí velice neb glazovaný růžičkový kel mám jako přílohu rád a tohle je chuťově nápaditější.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha