Rýchly kávový koláč (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
25 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme roztopené a vychladnuté maslo a olej.
- V mlieku si vymiešame kávu, kakao a grankom, vylejeme do misky a premiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Cesto je trošku hustejšie.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180stupňov približne 15-20minút (či je cesto hotové skúsime špáratkom).
- Upečený korpus dáme na chladnejšie miesto, aby nám čo najskôr vychladol. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Hrniec s čokoládou dáme do studenej vody a miešame, aby nám troška vychladla.
- Do mierne vychladnutej čokolády postupne zamiešavame kyslú smotanu.
- Túto zmes dáme na korpus a rozotrieme. Nakoniec posypeme kokosom.
|