Rýchly kávový koláč (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme roztopené a vychladnuté maslo a olej.
  2. V mlieku si vymiešame kávu, kakao a grankom, vylejeme do misky a premiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Cesto je trošku hustejšie.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180stupňov približne 15-20minút (či je cesto hotové skúsime špáratkom).
  4. Upečený korpus dáme na chladnejšie miesto, aby nám čo najskôr vychladol. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Hrniec s čokoládou dáme do studenej vody a miešame, aby nám troška vychladla.
  5. Do mierne vychladnutej čokolády postupne zamiešavame kyslú smotanu.
  6. Túto zmes dáme na korpus a rozotrieme. Nakoniec posypeme kokosom.