Rýchly jablkový koláč
Koláč je jednoduchý, hrnčekový, veľmi chutný. Použila som hrnček s objemom 200 ml.
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Cesto hrnčekové: | |
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 4/5 hrnčeka |
|
| 1 KL |
|
| 1 ks |
|
| 2 bal. |
|
| štipka |
|
| 1 KL strúhaná |
|
| 2 ks (veľkosť M) |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka (alebo rozpustené maslo) |
|
| Navrch: | |
| 3 ks väčšie |
|
| Na potretie upečeného koláča: | |
| domáci |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Jablká ošúpem a narežem na menšie kocky.
- 2
Metličkou v miske vymiešam tekuté suroviny so štipkou soli a cukrami. Kto má rád sladšie, pridá si do cesta celý hrnček cukru. Po častiach sypem suché suroviny, ktoré som si vopred pripravila v ďalšej nádobe. Vymiešam cesto.
- 3
Cesto rozotriem na vyšší vymastený a posypaný plech (20 x 35 cm). Navrch cesta rozložím nakrájané jablká a jemne ich zatlačím do cesta. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút.
- 4
Povrch upečeného horúceho koláča som natrela domácim jablkovo-citrónovo-pomarančovým džemom. Ochutnávka nasleduje po ochladnutí koláča.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Chutny.
Nasim vnucencam tiez velmi chutil.
Dakujeme za tecept.