Jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč

Autor receptu: helena10

Koláč je jednoduchý, hrnčekový, veľmi chutný.* Použila som hrnček s objemom 200 ml.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpem a narežem na menšie kocky.
  2. Metličkou v miske vymiešam tekuté suroviny so štipkou soli a cukrami. Kto má rád sladšie, pridá si do cesta celý hrnček cukru. Po častiach sypem suché suroviny, ktoré som si vopred pripravila v ďalšej nádobe. Vymiešam cesto.
  3. Cesto rozotriem na vyšší vymastený a posypaný plech (20 x 35 cm). Navrch cesta rozložím nakrájané jablká a jemne ich zatlačím do cesta. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút.
  4. Povrch upečeného horúceho koláča som natrela domácim jablkovo-citrónovo-pomarančovým džemom. Ochutnávka nasleduje po ochladnutí koláča.