Jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč
Autor receptu: vierockastala
Rýchly jablkový koláč, na ktorý použijete aj
staršie jablká, ktoré už nikto nechce jesť.
45 minút príprava |
10 minút na 15 °C |
Postup
- Na korpus vyšľaháme do tuha bielky s cukrom.
- Pridáme žĺtky a miešame už pomalšie.
- Pridáme múku spolu so štipkou sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva.
- Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme na nižšej teplote, cca 10-15 minút, cesto je nízke.
- Na plnku ošúpeme a nakrájame na malé kocky jablká.
- Pridáme cca 3 dcl vody a cukor. Ja odporúčam pridať trstinový cukor s vanilkou, krásne vonia. Cukor môžete pridať alebo ubrať podľa chuti. Varíme kým nie sú mäkké.
- Do zvyšnej vody rozmiešame Zlatý klas. Pridáme do uvarených jabĺk a varíme na slabom ohni cca minútku.
- Necháme chvíľu ochladiť a navrstvíme na upečený korpus. Necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť.