Jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč

Autor receptu: vierockastala

Rýchly jablkový koláč, na ktorý použijete aj staršie jablká, ktoré už nikto nechce jesť.

45 minút
príprava
10 minút
na 15 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus vyšľaháme do tuha bielky s cukrom.
  2. Pridáme žĺtky a miešame už pomalšie.
  3. Pridáme múku spolu so štipkou sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva.
  4. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme na nižšej teplote, cca 10-15 minút, cesto je nízke.
  5. Na plnku ošúpeme a nakrájame na malé kocky jablká.
  6. Pridáme cca 3 dcl vody a cukor. Ja odporúčam pridať trstinový cukor s vanilkou, krásne vonia. Cukor môžete pridať alebo ubrať podľa chuti. Varíme kým nie sú mäkké.
  7. Do zvyšnej vody rozmiešame Zlatý klas. Pridáme do uvarených jabĺk a varíme na slabom ohni cca minútku.
  8. Necháme chvíľu ochladiť a navrstvíme na upečený korpus. Necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť.