Slivkový koláč

Rýchly bezlepkový koláč z kila sliviek (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Recept som našla na YT ako bleskový slivkový koláč. Ale až taký bleskový nebol a bol z normálnej múky.* Ja som múku nahradila bezlepkovou, teda recept sa dá robiť aj tak, aj tak. Len bezlepkovej múky som dala asi o 3 g menej, aby sa cesto dala ľahko rozotierať.

4
porcie
25 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na koláč budeme potrebovať 4 vajíčka, štipku soli a...
  2. Múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, Zlatý klas a soľ, teda všetko sypké a maslo som dala do robota a vznikla z toho taká mrvenička...
  3. Potom pridám 4 vajíčka a robot pomaly mixuje, až vznikne maslové cesto.
  4. Odkôstkujem slivky, ja som mala žlté, ale na vrch som doložila aj modré a do tortovej formy som dala na spodok 1/2 cesta.
  5. A pretože som mala obavy, aby cesto z toľkých sliviek nepremoklo a dala som ich tam požehnane, tak som posypala mletými orechmi a postrašila mojou milovanou horkou čokoládou. Lebo blogerka na YT neukázala koláč v reze a to mi bolo podozrivé :-).
  6. Odkôstkované slivky som posypala škoricou a dobre premiešala a naniesla na orechy. Žiadne ukladanie,ledabolo nahádzané :-).Trocha som uťapkala.
  7. Na slivky som rozotrela zvyšok cesta a na to zas slivky, trochu uťapkala a dala do vyhriatej rúry na 180 °C na 55 minút. A upečený v reze. Trocha kyselkavý, lebo slivky som necukrovala, pre mňa sladké. Posledných 5 min treba sledovať a piecť 50-60 min. Koláčik rustikálny, ale šťavnatý. Kto vyskúša, tak dobrú chuť.