Rýchle syrové krekry (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Email som dostala na tieto krekry od internetovej priateľky Janky.Dievčatá vedia,že rada pečiem varím a hneď aj vyskúšam recept ktorý sa mi páči.A tento sa mi veru páči.Je rýchly,nepotrebuje veľa surovín a čo je hlavné je chutný.
Blížia sa vianočné sviatky a na Silvestra,ako by som chutné keksíky našla.
64 ks porcií |
15 minút príprava |
7-10 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie som si pripravila,navážila.A potom som už len rad za radom dávala do hromady tieto potraviny.Múku so soľou a granulovaným cesnakom.
- Nastrúhala som na jemno tvrdý syr.Ja som mala eidam.
- Pridala som maslo a vajíčka.Všetko som spolu spracovala uhnietila.Rukou.Ide to raz a dva.
- Na doske som vyformovala tento válec.
- Rozdelila som ho na osem rovnakých častí.Takže mi vyšlo osem koliesok.
- Z každej hrudky som urobila guľku, preto že cesto sa bude váľkať do kruhu. Treba podsypať sem tam trochou múky. Snažila som sa ich spracovať na rovnako veľké.
- Potom som širšou slámkou na malinovku a iné drinky, povykrajovala do cesta dierky.
Slámku som si postrihala na menšie kúsky, aby sa mi lepšie a rýchlo dierkovalo.
- Koliesko s dierkami som ostrým nožom pokrájala na osem častí. Takže z cesta urobíte
8 x8 = 64 kúskov.
- Piekla som vo vyhriatej trúbe na 180 0C, asi 7 -10 minút, na fóliach na pečenie. Nech aspoň trochu krekry zružovejú. Vyšli mi tri plechy.
- Po upečení som ich nechala schladiť. Sú krehké a veľmi chutné. Tvar si môžete voliť ľubovoľný. Mne sa to takto zdalo rýchlo a celkom vyhovujúco.
- Krekry som uložila do krabičky a do mrazu. Vo v hodnej chvíli sa objavia na stole.