Rýchle syrové krekry (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Email som dostala na tieto krekry od internetovej priateľky Janky.Dievčatá vedia,že rada pečiem varím a hneď aj vyskúšam recept ktorý sa mi páči.A tento sa mi veru páči.Je rýchly,nepotrebuje veľa surovín a čo je hlavné je chutný. Blížia sa vianočné sviatky a na Silvestra,ako by som chutné keksíky našla.

64 ks
porcií
15 minút
príprava
7-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie som si pripravila,navážila.A potom som už len rad za radom dávala do hromady tieto potraviny.Múku so soľou a granulovaným cesnakom.
  2. Nastrúhala som na jemno tvrdý syr.Ja som mala eidam.
  3. Pridala som maslo a vajíčka.Všetko som spolu spracovala uhnietila.Rukou.Ide to raz a dva.
  4. Na doske som vyformovala tento válec.
  5. Rozdelila som ho na osem rovnakých častí.Takže mi vyšlo osem koliesok.
  6. Z každej hrudky som urobila guľku, preto že cesto sa bude váľkať do kruhu. Treba podsypať sem tam trochou múky. Snažila som sa ich spracovať na rovnako veľké.
  7. Potom som širšou slámkou na malinovku a iné drinky, povykrajovala do cesta dierky. Slámku som si postrihala na menšie kúsky, aby sa mi lepšie a rýchlo dierkovalo.
  8. Koliesko s dierkami som ostrým nožom pokrájala na osem častí. Takže z cesta urobíte 8 x8 = 64 kúskov.
  9. Piekla som vo vyhriatej trúbe na 180 0C, asi 7 -10 minút, na fóliach na pečenie. Nech aspoň trochu krekry zružovejú. Vyšli mi tri plechy.
  10. Po upečení som ich nechala schladiť. Sú krehké a veľmi chutné. Tvar si môžete voliť ľubovoľný. Mne sa to takto zdalo rýchlo a celkom vyhovujúco.
  11. Krekry som uložila do krabičky a do mrazu. Vo v hodnej chvíli sa objavia na stole.